Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Θεοκλή Κουγιάλη

«Θέλω να με θυμάσαι όχι σαν χιμαιρική εικόνα από φευγαλέο παραμύθι αλλά σαν το μπουμπούκιασμα της ροδιάς» Θεοκλής Κουγιάλης, Η δική μου Δευτερά (1989)

Τον ποιητή Θεοκλή Κουγιάλη τιμά η γενέτειρά του, Δευτερά. Οι άνθρωποι της Δευτεράς αγκάλιασαν τον ποιητή της δικής του και δικής τους Δευτεράς με ιδιαίτερη αγάπη και ζεστασιά. Η γλώσσα, οι εικόνες, οι συμβολισμοί, ο ρυθμός, η πάλλουσα συγκίνηση είναι ο δικός τους κόσμος. Κοινωνούν με τον ποιητή τους το όνειρο, την αγωνία, τη θλίψη της απώλειας, την αναζήτηση ταυτότητας και συλλαμβάνουν όσα η ομορφιά και ο κόσμος της Δευτεράς υποβάλλει ως δικό τους όραμα, αλλά και πανανθρώπινο. Γι’ αυτό και η Δευτερά θα κρατάει πάντοτε τον ποιητή μέσα στη μνήμη της, όπως ο ίδιος το θέλησε, «σαν το μπουμπούκιασμα της ροδιάς».

Η εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή Θεοκλή Κουγιάλη διοργανώνεται από τα Κοινοτικά Συμβούλια Πάνω και Κάτω Δευτεράς και τελεί υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2019, στις 7.30 μμ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Την εκδήλωση θα προλογίσει Ο Δρ. Κωστής Παύλου, Διδάσκων-σύμβουλος Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Κύριος Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Αντώνης Κ. Πετρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τον ποιητή Θεοκλή Κουγιάλη θα τιμήσουν με απαγγελία ποιημάτων του οι ποιητές: Κώστας Βασιλείου, Ευφροσύνη Μαντά -Λαζάρου, Αντρέας Στυλιανού, Θεόκλητος Πολυνείκης, Βάκης Λοϊζίδης, Ευρυδίκη Περικλέους – Παπαδοπούλου, Κώστας Πατίνιος. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ερμηνεία μελοποιημένων ποιημάτων του Θεοκλή Κουγιάλη. Σύνθεση Αγγελικής Πρέζα, Γιούρι Στούπελ. Στο πιάνο η Αγγελική Πρέζα. Τραγουδά η Γεωργία Πολυνείκη.