Μάριος Δρουσιώτης

Ο Μάριος Δρουσιώτης γεννήθηκε στην Πάνω Δευτερά το 1952. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και ακολούθως στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Εργάζεται στη Δημόσια Υπηρεσία, είναι νυμφευμένος με την Ανδρούλα Μελάρη και έχει δυο κόρες. Από το 1976 διαμένει στην Πάνω Λακατάμεια στη διεύθυνση: Ακροπόλεως 15, 2313, Λακατάμεια, Τηλέφωνο 22386531 και e-mail drouma@cytanet.com.cy

Το έκδοση του Μάριου Δρουσιώτη το 2005 «Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς 1874 – 1991» δεν είναι λογοτεχνικό έργο αλλά μια ερευνητική εργασία για την ιστορία του δημοτικού σχολείου της κοινότητάς του.

Το 2015, εκδόθηκε η δεύτερη του ερευνητική εργασία «ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ  και σημεία αναφοράς ΔΕΥΤΕΡΑΣ» Κατεβάστε το βιβλίο σε pdf (size: 17mb)

Το 2018, εκδόθηκε η Κτηματική καταγραφή «ΔΕΥΤΕΡΑ 1923 και 1948» Κατεβάτο βιβλίο σε pdf (size: 48mb).

Άλλες ερευνητικές εργασίες του ίδιου που ολοκληρώθηκαν και βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου είναι η δημιουργία του ηλεκτρονικού αρχείου παλαιών φωτογραφιών της Δευτεράς και η δημιουργία και εμπλουτισμός της ιστοσελίδας Δευτεράς, www.deftera.org.

Το Αρχείο Παλαιών Φωτογραφιών βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στη βιβλιοθήκη των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Οι εκδόσεις του συγγραφέα βρίσκονται και στην ιστοσελίδα της Δευτεράς αυτούσιες σε ηλεκτρονική μορφή στην ενότητα «Συγγραφείς»