ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΔΕΥΤΕΡΑ

Εμείς, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Δευτεράς και η Ομάδα Αγώνα Κατοίκων Κάτω και Πάνω Δευτεράς, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που θα τοποθετηθεί σε οικοδομή, στην οδό Λαμπρατζιάς, εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής και σε αποστάσεις:

  • 120 μέτρων από Νηπιαγωγείο,
  • 160 μέτρων από Φροντιστήριο,
  • 200 μέτρων από Στέγη Ευγηρίας,
  • 500 μέτρων από άλλα δύο νηπιαγωγεία και παιδική λέσχη

Παρόλο που η αδειοδότηση της κεραίας φαίνεται να έγινε με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία και κανονισμούς, εν τούτοις δηλώνουμε την ανησυχία μας, ότι η εκπομπή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των παιδιών μας, όσο και των περιοίκων, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας που να πιστοποιεί το αντίθετο.

Επιπρόσθετα υπάρχουν επί αυτού, εμπεριστατωμένες μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και διάφορες επιδημιολογικές έρευνες αναφορικά με την επικινδυνότητα και τις βλάβες που προκαλεί στην ανθρώπινη υγεία η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

 Είναι ηθική μας ευθύνη, με γνώμονα την αρχή της προφύλαξης – αφού υπάρχει αβεβαιότητα για κινδύνους στην υγεία – να αντιδράσουμε και να προλάβουμε επιβλαβείς συνέπειες και να επιβάλουμε ένα όριο στην αλλοτριωμένη περιβαλλοντικά εταιρική δράση.

Καμία Μελέτη Επιπτώσεων, ακόμα και αν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις προστασίας σε επίπεδο μελέτης, δεν μπορεί να εγγυηθεί την τήρηση αυτών σε επίπεδο εφαρμογής και εκτέλεσης του έργου. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ένα έργο περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το δυναμικό παρόν μας και να παλέψουμε έντονα ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση της κεραίας.

 Αιτούμαστε

  1. Να ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ η προαναφερόμενη κεραία κινητής τηλεφωνίας.
  2. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι βουλευτές να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ προς όφελος της υγείας των κατοίκων.
  3. Να μπει φρένο στην ασυδοσία των εταιριών τηλεφωνίας και ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για την υγεία του κόσμου.