ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ!

Ευχαριστούμε θερμά τις εισηγήτριες που θα προσφέρουν τα αξιόλογα εργαστήριά τους στην εκδήλωση μας, την αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου! Τις κυρίες Δήμητρα Χαραλάμπους, Ευφροσύνη Μαντά – Λαζάρου, Δόνα Καπαρτή και Εύα Πολυβίου.

Η Δήμητρα Χαραλάμπους είναι Κύπρια εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Από τις εκδόσεις Πάργα κυκλοφορούν τα βιβλία της «Ο κλεμμένος θησαυρός» (2012), «ΠΕΝ-7 σε μυστική αποστολή» (2014) και «Οι περιπέτειες ενός μουσικού» (2016). Είναι Γραμματέας του Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου (IBBY Κύπρου) και έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε εκδηλώσεις και εκθέσεις στο εξωτερικό. Διδάσκει δημιουργική γραφή σε παιδιά, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Η Ευφροσύνη Μαντά – Λαζάρου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση και με απόσπαση στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και δύο πεζά έργα. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το έργο της “Ο Νώε στην πόλη”.

Η Δόνα Καπαρτή είναι δημοσιογράφος στο Συγκρότημα Δίας τα τελευταία οκτώ χρόνια έχοντας εργαστεί σε περιοδικά και ιστοσελίδες της εταιρείας καθώς και στην εφημερίδα «Σημερινή» και την τηλεόραση Σίγμα. Το 2017 ανέλαβε την συμπαρουσίαση της μεσημβρινής ενημερωτικής εκπομπής του Ράδιο Πρώτο, «Όλα στο Φως» φιλοξενώντας καθημερινά στο στούντιο προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, δημοσιογράφους, αναλυτές και ακαδημαϊκούς. Έχει γράψει δύο μυθιστορήματα και στίχους για νεαρούς καλλιτέχνες και παραγωγούς.

Η Εύα Πολυβίου είναι διδάκτωρ Αρχαίας Ιστορίας, ερευνήτρια και εκπαιδευτικός. Οι δημοσιεύσεις της αφορούν κυρίως στην Ιστορία του ελληνορωμαϊκού κόσμου καθώς και σε διαθεματικά ζητήματα γύρω από τη σχέση Ιστορίας και λογοτεχνίας. Ασχολείται επίσης με τη λογοτεχνική κριτική και τη δημιουργική γραφή.